Behovet av ett nytt jobb efter uppsägning

Att byta jobb kan vara ett utmärkt sätt att både höja sin lön och att hitta nya, roliga utmaningar. Men att säga upp sig utan att ha ett nytt jobb att gå till är kanske väl drastiskt och riskfullt.

Det finns dock alternativ för den som letar efter något nytt. I den här texten tittar vi vidare på vad du bör tänka på när det gäller att säga upp sig och hitta något nytt att göra.

Möjligheten att vara tjänstledig

Exempelvis erbjuder många arbetsgivare möjligheten att söka om tjänstledighet Är du anställd av kommun, region eller stat kan det till och med vara så att du har rätt till tjänstledighet för att exempelvis driva ditt eget företag. Intresset för att driva eget är stort.

Då är det läge att säga upp sig

Att trivas på jobbet är viktigt. Så finns det flera faktorer som gör att du inte trivs och om dessa har funnits över en längre tidsperiod, är det förmodligen läge att fundera på att hitta ett annat jobb. Självklart ska man inte vara för snabb med att fly från ett ställe till ett annat. Gräset är inte alltid grönare på andra sidan staketet. Men det är viktigt att ha ett jobb man trivs med på lång sikt.

Birger Israelsson