För dig som ska starta en fysisk butik

Att starta en butik innebär en massa planering, men det är också roligt. Dessutom finns det gott om smarta hjälpmedel som gör allting enklare. Det gäller allt från betalningar till räkenskaper. Planering är förstås A och O för att få till ett så bra resultat som möjligt. Sedan är en bra affärsidé också någonting du måste ha för att lyckas.

Vad ska du sälja och hur ska du ta betalt?

Först och främst måste du veta vad du ska sälja i din butik. Ska det vara egengjorda saker, böcker, godis eller livsmedel? Det är helt upp till dig och bör vara någonting du är intresserad av. När det kommer till betalningar finns det många smarta lösningar du kan använda dig av. Kolla online för att läsa mer om en betaltjänst som du styr via en app och som har många innovativa funktioner. Det är alltid en bra idé att erbjuda dina kunder betalningar med Swish. Den mobila betalmetoden är mycket populär och används av de flesta svenskarna idag.

Hitta en passande lokal

Du måste givetvis också ha en lokal där du kan öppna din butik. Det finns möjlighet att både hyra och köpa lokal, men hyra är smartast åtminstone i början. Kolla på nätet så hittar du flera alternativ.

Birger Israelsson