Anordna konferens

Ibland behöver företag träffas på neutral mark, ha trevligt och gå igenom de senaste inom organisationen. Det kan vara en konferens som involverar hela företaget eller en där bara chefer eller ledningsgruppen närvarar. 

Lokal

Först behöver ni hitta en konferenslokal som passar era behov. Det behöver inte vara samma stad som företaget verkar i. Jobbar ni i Stockholm kan ni får ett avbrott från vardagen och åka på en Linköping konferens. För längre konferenser är det bra om alla är på samma plats under hela konferensen istället för att personerna ska sitta i ett möte hela dagen, pendla hem och pendla tillbaka tidigt på morgonen. Hitta en lokal som har tillräckligt stora lokaler för ert antal. Se även vad de har för erbjudanden kopplade till konferensen, ingår det fika och utrustning eller måste det köpas separat? Serveras det mat eller kan de hjälpa till att boka restaurangbesök åt er?

Upplägg

Planera upplägget noggrant. Skapa en tidsplan och håll er till den. Om man ska sitta i ett rum hela dagen vill ingen att det ska dra över på tiden. Ska du hålla i presentationer borde du göra presentationen hemma och ta tid. Låt alla deltagare ta del av tidsplanen. Skriv ut när det är fika, lunch, och vilka punkter som ska tas upp under dagarna. Lägg in några bensträckare under dagen, men de behöver du inte skriva ut på schemat. Istället är det bättre att läsa av din anställda och se när de börjar bli trötta eller oengagerade ut. Då är det skönt att få avbryta i fem-tio minuter. De kan sträcka på benen, hämta kaffe eller gå på toaletten innan du fortsätter.

Birger Israelsson