Bra böcker för entrepenörer

Det finns en uppsjö av böcker som är riktade till företagare och entreprenörer. Tyvärr blandades det in mycket dåligt i den högen men vi har hittat ett bra axplock för den lässugne. 

  • Richard Branson: ”Losing My Virginity: How I Survived, Had Fun, And Made A Fortune Doing Business My Way”. En ikonisk miljadär som började med ingenting och sedan exploderade. Hans företag, Virgin, har nu börjat bygga rymdskepp för att skapa ett nytt turistmål för de rika: yttre rymden. Det är en fantastisk berättelse om hur han tog sig från botten till toppen och om inget annat ger det bra motivation för den som nyss startat sitt entreprenörskap.
  • Dale Carnegie: ”How to Win Friends and Influence People”. Här får du lära dig grunderna i hur man för ett samtal med andra människor och vad man ska göra för att få folk att gilla en. Det är en perfekt grund för att lära sig hur man ska göra affärer.
  • John Maxwell: ”How Successful People Think”. Maxwell förklarar för oss, övertygar oss, om att framgångsrika människor inte är smartare än alla andra. De tänker dock annorlunda och är mer disciplinerade. Den här boken kommer att hjälpa dig att tänka framgångsrik och hur du ska fördela din dagliga energi för att nå bästa resultat.
  • Simon Sinek: ”Start With Why”. Genom börja ifrågasätta varför kunderna ska vara intresserade av din företagsvision kan man mycket lättare förstår och fatta beslut inom företaget. Också en bra bok för nybörjaren.

Milo DuBuque