Vid start av en bostadsrättsförening

Det är många saker ni behöver tänka på och veta om när ni ska bilda en bostadsrättsförening. Ni behöver exempelvis skicka in en anmälan som inkluderar en ekonomisk plan samt stadgar. I och med registreringen kommer namnet på er bostadsrättsförening bli skyddad över hela landet och ni får även ett organisationsnummer.

Styrelsen behöver också upprätta en ekonomisk plan för föreningen innan ni har rätt att upplåta bostadsrätt. En verklig huvudman ska även finnas med i anmälan till Boverket. Det här är bara några av sakerna ni behöver tänka på när ni vill starta en bostadsrättsförening.

Ta hjälp av advokater

För att göra det så enkelt som möjligt för er borde ni ta hjälp av en advokatbyrå. De kan förklara och gå igenom allt som ni behöver göra och hjälpa till med skrivelser och inlämning av anmälan. Även allt det juridiska går de igenom med er och tar hand om, så att allt blir gjort på ett korrekt sätt.

Om ni gör en snabb sökning på Google kommer ni snabbt märka att det finns en uppsjö av advokatfirmor att välja bland, några med bättre rykte än andra. En advokatbyrå med ett gott rykte är bland annat Hallqvists Advokatbyrå Bostadsjuristerna.

Birger Israelsson