Starta en framgångsrik mäklarfirma

Framgångsrik mäklareFunderar du på att starta en egen mäklarfirma? Mäklaryrket är ett arbete som ställer stora krav på individen – man måste vara såväl stresstålig som flexibel. Att besitta rätt motivation är också avgörande för att passa för jobbet. Besitter man de egenskaper som krävs kan man dock gå mycket långt inom branschen.

Vad innebär mäklaryrket?

Georg Kanegärd, som själv rönt stora framgångar i sitt yrke som fastighetsmäklare, delar med sig av sina bästa tips för att nå framgångar i mäklaryrket. Det första tips som Kanegärd ger är att se jobbet som ett kall. Att vara mäklare kräver en stark servicekänsla och en genuin villighet att hjälpa människor oavsett vilken situation och fas i livet dessa råkar befinna sig i.Din roll som mäklare är inte bara att sälja, utan du behöver också vara lyhörd och sträva efter att hitta den fastighet som bäst överensstämmer med kundens behov. Försök inte pracka på kunden en bostad som inte passar, risken är stor att kunden drar sig ur affären innan kontraktet är skrivet. Nöjda kunder kommer också att kontakta dig igen vid framtida försäljningar och rekommendera dig till andra potentiella köpare eller säljare. På så vis bygger du upp det kontaktnät som kommer att utgöra grunden till en stor andel av dina affärer.

Vikten i marknadsföring

Ett sätt att få mer exponering av din mäklarverksamhet är att ansluta dig till en tjänst som Mäklarofferter. Tjänsten för samman mäklare och bostadssäljare och den hjälper dig som mäklare att nå ut till nya kunder utan att aktivt behöva leta och lägga tid på marknadsföring. Du ges möjlighet att skicka en offert direkt till bostadssäljaren där du kan beskriva vilka tjänster du bidrar med och motivera dina arvoden.

Hårt arbete

Sist men inte minst måste man vara inställd på att arbeta mycket hårt. Sena kvällar hör till jobbet och husvisningar äger ofta rum på helgerna. Man får räkna med att alltid stå till kundernas förfogande via telefon. Det krävs mycket hårt arbete och en villighet att ständigt lära sig för att bygga upp en stor erfarenhet. Det är sen den erfarenheten som skapar förtroende hos såväl säljare och köpare och gör att de anlitar dig.

Birger Israelsson