Safety First på en arbetsplats

Safety First brukar det pratas om och på svenska så betyder detta säkerheten först. På ett företag så är det viktigt att arbetsplatsen är en säker plats att vara på. Oavsett vilken verksamhet som bedrivs så gäller det att arbetsmiljön är tillfredsställande och riskerna att man skadar sig minimerad.

Säkerheten på arbetsplatsen

Om man börjar vara ett större antal på en arbetsplats så medföljer det saker som man kanske inte tänkt på innan. Är man ett fåtal så kanske man har koll på det som händer på ett företag. När antalet anställda ökar och det blir olika avdelningar så gäller det att utarbeta en plan för hur man ska exempelvis agera vid brand eller andra olyckor. Det kan finnas anledning att installera en hjärtstartare på arbetsplatsen som kan nyttjas vid händelse av hjärtstopp. Idag så kan man beställa dessa på nätet hos exempelvis HLR Hjälpen. Där hittar ni även andra produkter som går att köpa till företaget.

Återkommande övningar

Se till att ni håller återkommande övningar med personalen om hur man ska agera om något händer. Visa alla var hjärtstartare finns, nödutgångar, brandsläckare, brandfiltar och annat som ska användas vid olycka. Det är också viktigt att ha en uppsamlingsplats utanför arbetsplatsen som alla vet om. Där ska alla samlas om det händer något inomhus. Vid brand eller liknande. HLR Hjälpen erbjuder även utbildning inom HLR som kan vara bra att en eller flera kan få gå för att säkra upp så att kunskapen om detta finns inom företagets väggar. Det finns även utbildning till instruktör så fler kan få utbilda sig inom hjärt- och lungräddning.

Birger Israelsson