Håll koll på värdefulla ägodelar

Du kan aldrig vara för noga när det kommer till förvaring och säkerhet av viktiga saker. Både hemmet och arbetsplatsen har mest troligt en hel del värdefulla prylar som inte får komma bort.

Många gånger kan vi tänka ett steg längre när det kommer till att förvara våra ägodelar. Ett smart sätt att försäkra sig om att de viktigaste är i säkert förvar är att skaffa ett säkerhetsskåp. Det finns en mängd olika varianter. Kanske det vanligaste att ha hemma är ett nyckelskåp. Det många inte tänker på är att även datorer, elektronik, smycken och annat av värde kan behöva ett säkerhetsskåp, framförallt när du är bortrest.

Oavsett hur bra säkerhet du har, glöm inte hemförsäkringen och att försäkra dina värdesaker.

Förvaring med ordning och reda

På arbetsplatsen kan det vara ännu viktigare att sortera värdefulla dokument och material på särskilda ställen. Det ska vara enkelt för rätt personer att hitta, och svårt för fel personer att komma åt. Det kan finnas ett behov av dokumentskåp, pärmskåp, laptopskåp eller liknande. Säkerhetsskåp har en säker låsning och är byggda för att skydda värdesaker mot stöld. Säkerheten kan aldrig prioriteras för mycket, det kan orsaka mycket problem om del saker kommer bort.

Birger Israelsson