Kom igång

Funderar man på att kasta sig ut på okänt vatten och starta eget är det bara att gratulera då man har mycket roligt att se fram emot. Dock är det en hel att tänka på när man startar eget och därför kommer här några tips.

Det allra första man bör göra är att noga tänka igenom vad man egentligen vill med sitt företag, vad man skall göra och framför allt vad man skall sälja. Ett bra tips för att göra det hela lite mer konkret kan vara att göra någon form av affärs- eller marknadsplan.

När man startar företag är det så klart också en del pappersarbete som måste komma på plats. Förutom F-skattsedel och momsregistrering kan det vara bra att känna till att även andra tillstånd kan behövas om man till exempel skall starta restaurang eller dylikt.

Sist men inte minst ska man också vara medveten om att det gäller att ligga i och arbeta hårt om man vill lyckas som företagare och nå bra resultat. Lägger man ner lite extra krut i början så brukar oftast detta betala sig längre fram, det gäller helt enkelt att tänka långsiktigt.

Birger Israelsson

Med stor erfarenhet av marknadsföring, e-handel och företagande delar Birger Israelsson med sig av sina erfarenheter och kunskaper.