Starta med rätt personer på rätt plats

När man startar sitt företag finns det enormt många saker man måste tänka på men bland det viktigaste är valet av medarbetare. Fel medarbetare kan i bästa fall kosta dig stora pengar i ineffektiv arbetstid, i värsta fall så kan det bli skador i hela företagskulturen eller juridiska stridigheter. rekryteringsprocess

Varför

Valet är dessutom extra viktigt när det handlar om nyckelpersoner i ditt företag. Personer som har hand om affärskritiska delar eller som styr kultur och strategi. Det är i dessa fallen det blir extra aktuellt att ta in professionell hjälp. Headagent är ett företag som vi har skrivit om tidigare och som fortfarande är ledande inom området. Deras erfarenheter gör dem till det perfekta valet när man vill ha hjälp med chefsrekryteringen.Som nystartat företag så har du dessutom möjlighet att skapa en extra lockande arbetsmiljö och kultur för de anställda. Något som headhunting företaget sedan kan använda för att övertyga passande kandidater att ansluta sig till er.

Rekrytera själv

Självklart kan man även rekrytera själv. Den största skillnaden är att i detta fallet så spenderar man istället betydligt mer tid än pengar. För det första så tillkommer en del ekonomiska kostnader genom att man måste annonsera för jobbet. Detta kostar åter igen även mycket tid då man måste besluta sig för var man vill annonsera och vad jobbannonsen innehåller.Efter det så kommer granskningen av alla de som sökt. Att gå igenom allt detta kan ta enormt mycket tid bara det. Ett tips under denna processen är att granska det sökande mer efter personlig passform än vad de har för tidigare erfarenheter. Det betyder inte nödvändigtvis att erfarenheter inte är viktigt, det ultimata är självklart att få båda.

Milo DuBuque