Pappersarbetet bakom bolagsstarten

När man skall dra igång sitt företag är det mycket att tänka på. För det första behöver man självklart arbetat fram en bra affärsplan men även pappersarbetet kan ta tid. 

Man trycker på startknappen

Beroende på vilken typ av företag man startar så behöver man ta kontakt med lite olika myndigheter innan allt blir klart. Om man bara skall starta en enskild firma så räcker det egentligen med att bara kontakta skatteverket, för aktiebolag eller liknande krävs det dock att man kontaktar bolagsverket. Om man dessutom vill registrera ett varumärke så krävs det att man kontaktar patent och registreringsverket.

Alla dessa sakerna tar tid och vissa kostar dessutom pengar. Hur gör man då för att så enkelt och snabbt som möjligt komma igång med sitt företagande?

När ett aktiebolag är den rätta lösningen så finns det faktiskt en möjlighet att snabba på eller rättare sagt hoppa över delar av processen. Tjänsten kallas Lagerbolag och går helt enkelt ut på att ett företag med kompetens inom området redan har registrerat bolaget. Detta får du sedan köpa och får genom det direkt kontroll över ett bolag som kan omformas efter dina önskemål. De mer förtroendeingivande alternativen erbjuder dessutom bra med hjälp och lotsar dig igenom hela processen.

Om man känner för att gå igenom hela processen själv så finns sidan Verksamt.se som samlar en mängd myndigheter under samma tak. Tänkt dock på att en stor del av kostnaden för ett lagerbolag ligger i avgifterna till bolagsverket. Detta kan vara värt att tänka på då man jämför de olika alternativen.

Birger Israelsson

Med stor erfarenhet av marknadsföring, e-handel och företagande delar Birger Israelsson med sig av sina erfarenheter och kunskaper.