Börja med E-handel

E-handel är en växande marknad som har global potential för dig som företagare. Det passar ypperligt de flesta och visst kan det vara lite svårt och komplicerat ibland men det är värt det!

Det första du måste göra är att se till att ha en bra webbshop eller hemsida. Den ska vara lätt navigerad och kunden ska genast förstår vad det är du försöker sälja. Köp in webbshoppen hellre än att bygga en själv. Resultatet kommer definitiv bli bättre om du inte redan är expert på kodning och programmering.

Låt det ta tid och försök lista ut vad dina potentiella och existerande kunder vill ha. Erbjuder du rätt saker eller borde du köpa in mer av en vara eller byta ut något? Det tar ett tag att lära känna sin marknad så var inte rädd om försäljningen är lite långsam i början.

Lämna utrymme i din företagsplan för att kunna bygga ut hemsida och göra ett större system. I starten behövs bara det mest grundläggande men allt eftersom antal besökare ökar måste man utöka sitt system för att kunna hantera större tillströmning och försäljning!

Birger Israelsson

Med stor erfarenhet av marknadsföring, e-handel och företagande delar Birger Israelsson med sig av sina erfarenheter och kunskaper.