Komplement till e-handeln

Som komplement till e-handeln så går det alldeles utmärkt att öppna någon form av lagershop med en fysisk butik där man kan handla produkter från den katalog som man redan har i lager. Lagret finns ju redan på de produkter ni säljer så det som behövs är en kassa att ta betalt ifrån och något som man kan visa utvalda produkter.

Det kanske är så att ni bedrivit e-handel ett par år och sett behovet av en fysisk butik för era produkter som ni säljer. Beroende på vilken typ av lokal ni befinner er i idag så kanske det inte behöver göras så mycket för att få till en butiksdel. Ett kassasystem som är kopplat till er webbhandel där ni kan ta betalt för det varor som säljs över disk kan vara den största investeringen som gör för att få allt att fungera. butiken kan även fungera som utlämningsställe för de produkter som säljs online och de personer som bor i närområdet kan hämta ut.

En av de stora fördelarna att sälja direkt i butik är att ni kan se vad som kanske kan vara svårsålt online och göra en utförsäljning på dessa produkter exklusivt i er fysiska butik. Att komplettera en webbutik med en fysisk butik behöver inte kosta allt för mycket att sätta upp. Att skapa en yta i ert lager som kan fungera som butik kan räcka. Skulle det visa sig att det blir populärt att handla hos er så kan ni fundera på att skaffa annan mer lämplig lokal som er butik.

Birger Israelsson

Med stor erfarenhet av marknadsföring, e-handel och företagande delar Birger Israelsson med sig av sina erfarenheter och kunskaper.