Dags att byta yrkeskarriär

Kan det vara så att du börjar känna att det är dags att söka dig något nytt arbete. Är det dags att byta yrkeskarriär eller söka dig till liknande arbete som du har idag. Du kanske till och med fått lämna din plats till förfogande för någon annan och är tvungen att hitta ett arbete för att försörja dig. Anledningarna kan vara många till att söka nytt arbete.

Oavsett vilket läge du befinner dig så kan det för vissa kännas motigt att promota sig själv vid en ansökning till nytt arbete. För vissa så är det inga problem alls att skriva en ansökan, ett CV och ett personligt brev för att skicka iväg till en platsansökan. Andra kan behöva hjälp med detta för att få till det som man vill ha det. Det är av vikt att skriva ett bra CV och en ansökan som uppfattas som professionell av arbetsgivare.

För att arbetsgivare ska få en bild av dig som person så är det personliga brevet som kan visa på hur du är. Ju mer tid du lägger på ditt personliga brev desto bättre blir det. Genom att kanske låta vänner i din närhet läsa det så kan man få bra input på saker som kanske ska plockas bort eller läggas till. Det får inte vara överdrivet och konstigt utan som det heter ett personligt beskrivet brev som arbetsgivaren kan läsa och få en bild om hur du är och hur du fungerar som människa.

Birger Israelsson

Med stor erfarenhet av marknadsföring, e-handel och företagande delar Birger Israelsson med sig av sina erfarenheter och kunskaper.